Schermlessen in Aldtsjerk

ALDTSJERK - De schermlessen zijn weer gestart bij Vereniging Schermzaal Tóth in Aldtsjerk aan de Van Sminiaweg 70.

Gediplomeerd schermleraar Andries Tóth geeft zowel les aan jongeren (vanaf 8 jaar) als aan ouderen. De woensdagavondtraining is van 18.45 uur tot circa 20.00 uur. Een eerste kennismakingsles is altijd gratis. Er zijn drie schermwapens: floret, degen en sabel. Als je begint, kun je tijdens de training alle - volledig veilige - schermmaterialen van de club lenen. Meer info is te vinden op www.schermzaaltoth.beweegt.nl.

Obstakelrun

ALDSJERK - Robbie Hoekstra en Douwe-Jan Annema organiseren de eerste editie van de Rin & Stin Race op 8 oktober in de Trynwâlden met als begin- en eindpunt het Skoallelân in Aldtsjerk.

Het is een survival- en obstakelrun van zeven kilometer dwars door de bossen, weilanden en wateren van de Trynwâlden. Onderweg komen de teams, bestaande uit vier personen, vijfentwintig obstakels tegen die ze moeten trotseren. De starttijd is 10.00 uur en de run is voor deelnemers van zestien jaar en ouder. De kosten zijn 35 euro per team. Aanmelding bij café Moarkswâl in Aldtsjerk, tel. 06-51345585 of via de mail: rinenstinrace@gmail.com.