Vier LF2018-projecten krijgen 23.000 euro

BUITENPOST - Als de gemeenteraad van Achtkarspelen er mee instemt, gaat er 23.000 euro subsidie van deze gemeente naar vier projecten van Culturele Hoofdstad LF 2018. Dan kan er ook nog vijfduizend euro naar de al bestaande subsidieregeling.

De vier gekozen projecten zijn: 'Lân fan taal' (tienduizend euro) over Fries en meertaligheid; alle kinderen uit Achtkarspelen krijgen de kans hier aan mee te doen. Stichting Nootstroom - operagala 'Verona van het Noorden' (laagdrempelig concert in Achtkarspelen, op initiatief van dirigent Arnaud Oosterbaan uit Surhuisterveen (vijfduizend euro).

Stynsgea Kultureel Haaddoarp 2018 (vijfduizend euro) (over en rond schilder Willem Bartel van der Kooi en het landschap van de Wâlden) en als vierde een concert van 'Wâlddichter/Wâlsjonger Achtkarspelen (= zanger, schrijver en dichter Meindert Talma, opgegroeid in Surhuisterveen en Achtkarspelen).

Voor andere activiteiten in het kader van Kulturele Haadstêd 2018 is dan nog vijfduizend euro subsidie beschikbaar. Het totaal van 28.000 euro is gebaseerd op het idee, een euro per inwoner per Friese gemeente extra uit te trekken voor LF2018.