Buurtkamer

DE WESTEREEN - Andere mensen ontmoeten is heel belangrijk, maar niet altijd vanzelfsprekend. De Buurtkamer biedt de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten.

Dit is een initiatief van Stichting Welzijn het Bolwerk en Stichting AanZet. Iedere dinsdag kun je tussen 9.30 uur en 12.00 uur binnenlopen bij het Badhûs aan de Sportloane 2B in De Westereen. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd. Ga voor meer informatie naar www.debuurtkamer.com of neem contact op via Stichting Welzijn het Bolwerk: 0519-29 22 23.

Dekbedovertrek
Foppe de Haan

ALDTSJERK - Voetbaltrainer Foppe de Haan heeft vorige week onder grote belangstelling zijn eigen lijn dekbedovertrekken, op basis van de werken van befaamd kunstenaar Paul Christiaan Bos, onthuld op Landgoed De Klinze.

Foppe en Paul Christiaan hebben gemeen dat Foppe werkt met gehandicapte kinderen via zijn Foppefonds en Paul zelf een gehandicapt kind is geweest. Dirk van der Meulen, van landgoed de Klinze in Aldtsjerk, bracht de twee samen en zal de kunstzinnige dekbedovertrekken in zijn Meulen en Baarsma winkels gaan aanbieden. Van ieder verkocht dekbedovertrek gaat een deel naar de Foppe Foundation.

De eerste proefontwerpen zijn te zien op de tentoonstelling 'Wegdromen in de Klinze'. Hierin worden bijzondere schilderijen van Paul Christiaan Bos getoond. De tentoonstelling is in september, elke zaterdag- en zondagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur, te bezichtigen op de Klinze aan de van Sminiaweg 36 in Aldtsjerk.

Wagenpark Algra
met Renaults ABD

DRACHTEN/URETERP – Vrijdag 1 september is een groot deel van het wagenpark van Grondverzetbedrijf Gebr. Algra uit Drachten vernieuwd.

Het Friese bedrijf, landelijk actief in onder andere de wegenbouw, heeft daarbij gekozen voor 23 nieuwe Renaults. Deze zijn geleverd door ABD Renault Drachten. Symbolisch overhandigde Willem Baron onder toeziend oog van de genodigden één van de 23 sleutels aan de gebroeders.

Ouderen oefenen

DRACHTEN - In oktober start ZuidOostZorg/Sûnenz met fysiotherapiepraktijken Moleneind en De Oppers in Drachten het OTAGO-oefenprogramma.

Het is een effectief programma voor thuiswonende ouderen, waarbij beenspierkracht, evenwicht en lenigheid worden geoefend met oefeningen die belangrijk zijn om zelfstandig te kunnen blijven, op visite te kunnen gaan en hobby's uit te kunnen voeren. Meer informatie op www.sunenz.nl

Earlik Ite

OENTSJERK - Sinds kort is de keuken van dienstencentrum Heemstra State in Oentsjerk overgenomen door Earlik Ite. Hierdoor kan elke dag lekker gegeten worden in het dienstencentrum.

Jeroen Drenth, eigenaar van Earlik Ite: "We maken vers bereide maaltijden met producten uit de regio zonder kleur-, geur- en smaakstoffen en gebruiken bakjes, die gemaakt zijn van het afval van suikerriet."

NOFlike cadeaubon

DOKKUM - De aanmeldtermijn voor bedrijven en winkels in Noordoost-Fryslân om inleverpunt te worden voor de nieuwe NOFlike cadeaubon is enkele weken verlengd.

Op de website www.noflike.nl blijft het ook mogelijk voor ondernemers om zich later bij het initiatief aan te sluiten. De NOFLike Cadeaubon is verkrijgbaar in 10, 25 en 50 euro. Verder start binnenkort ook het spaarprogramma voor de NOFlike cadeaubonnen voor alle inwoners van Noordoost-Fryslân.