De formatie Vallenfyre schudt Iduna op met doom/deathmethal.
De formatie Vallenfyre schudt Iduna op met doom/deathmethal. Foto:

Doom/deathmetal Vallenfyre in Iduna

DRACHTEN - Vallenfyre, de doom/deathmetal-formatie rondom Greg Mackintosh (Paradise Lost) heeft onlangs zijn derde langspeler uitgebracht en komt vrijdag 15 september naar Poppodium Iduna.

De band debuteerde in 2011 met het goed ontvangen 'A Fragile King'. Oprichter en Paradise Lost-gitarist Gregor Mackintosh, die hier ook de zang voor zijn rekening neemt, recruteerde Paradise Lost-drummer Adrian Erlandsson en My Dying Bride-gitarist Hamish Glencross. Samen gaan ze voor een vette old school-benadering van het genre, met als belangrijkste invloed de Zweedse scene van eind jaren tachtig. Terwijl Paradise Lost door de jaren heen voor een iets melodieuzere aanpak heeft gekozen, viert de aloude death metal-sound hoogtij bij Vallenfyre, inclusief bulderende grunts, crun chy riffs en galopperende drums.

Met 'Fear Those Who Fear Him' levert Vallenfyre hun derde langspeler af. Het album bevat een smakelijke mix van death metal, doom en grind. De muziek, nog steeds geïnspireerd door bands als Hell hammer/Celtic Frost, Autopsy, Discharge, Nihilist en dergelijke, heeft een nog rauwere sound dan ooit tevoren, een ultra vunzige gitaarsound en dat gecombineerd met de stem van Greg, maakt het een heerlijk bruut album zonder compromissen.

De aanvang is 20.30 uur.