Small Sail de Rottefalle

ROTTEVALLE - In het weekend van 15, 16 en 17 september vindt het evenement 'Small Sail de Rottefalle' plaats in en rondom de haven van Rottevalle.

Dit evenement wordt georganiseerd in verband met het 130-jarig bestaan van het skûtsje 'de Rot'. Vanaf vrijdag 15 september ligt de haven vol met bijzondere schepen. Het weekend staat in het teken van muziek met de Piipegaeltsje Sjongers, de Voortvarende Vrouwen, de Broekophâlders, Brassband de Bazuin en Polyphonia, Onstuimig Schuim en straattheater HympHamp. Op de haven is er een oude ambachten- en hobbymarkt.

Op de zaterdagavond is er een Maritiem concert in het MFC it Werflân met optredens van Nanne & Ankie en de Piipegaeltsje Sjongers en een muzikaal verhaal over de Rot met medewerking van Onstuimig Schuim. Zondag is er een schippersdienst in de DG kerk aan de haven, daarna vertrekken de gastschepen via Lits en Leijen. Bij de Leijen wordt een wedstrijd modelskûtsjes gehouden vanaf 13.00 uur. Vanaf het Paviljoen rijdt er een Oldtimerbus v.v. Paviljoen-Haven voor opstappers en publiek. Ook zijn er kinderactiviteiten zoals een poppenkastvoorstelling en klompkesilen. Het hele programma staat op www.derot.nl onder 'Small Sail de Rottefalle'.