In Sûnens in Drachten is dit jaar opnieuw een lange eettafel. Wordt het de langste?
In Sûnens in Drachten is dit jaar opnieuw een lange eettafel. Wordt het de langste? Foto: Ingezonden

Staat de langste eettafel weer bij Sûnenz?

DRACHTEN - Sûnenz organiseert op woensdag 27 september om 17.00 uur twee lange eettafels. Een van de eettafels waar mensen kunnen aanschuiven is Sûnenz in Drachten.

De lange eettafels worden georganiseerd in het kader van de Week tegen de Eenzaamheid. Onder het motto 'Kom erbij' is iedereen, jong en oud, van harte welkom. De aanmeldingen druppelen gestaag binnen en inmiddels in het menu bekend.

Kom er bij en eet mee

Samen eten is een leuke en gemakkelijke manier om mensen te ontmoeten en saamhorigheid te creëren. Daarom organiseert Sûnenz dit jaar voor de vijfde keer De Langste Tafel. Vorig jaar schoven er in Drachten en Dokkum gezamenlijk 700 mensen aan. Daarmee stond in Sûnenz voor het vierde jaar op rij De Langste Tafel van Nederland. Staat De Langste Tafel dit jaar wederom in Sûnenz?

Wat staat er op het menu?

Op 27 september kunt u genieten van een
(h)eerlijk driegangendiner, geïnspireerd door de Nieuwe Nederlandse Keuken. Vooraf wordt er een plankje met lekkernijen geserveerd. Het hoofdgerecht bestaat uit verschillende stamppotten, geserveerd met stoofvlees. Het nagerecht is een verrassing. Een muzikale noot maakt het geheel af.

Kosten en opgave

De kosten voor deze maaltijd zijn € 5 p.p. (exclusief drankjes). Aanmelden kan via www.sunenz.nl of via 0512-305324. Let op: reserveren kan tot uiterlijk 21 september.