Zangeres Elske DeWall werkt mee aan het kerstproject van Grootkoor Friesland.
Zangeres Elske DeWall werkt mee aan het kerstproject van Grootkoor Friesland. Foto: Ingezonden

Zing mee met Grootkoor Friesland

DRACHTEN - Grootkoor Friesland start op zaterdag 16 september een nieuw kerstproject, met een aantal koorrepetities verdeeld over de maanden september tot en met december, met als afsluiting twee bijzondere kerstconcerten in Schouwburg De Lawei en de Flambou.

De repetities worden gehouden in de Zuiderkerk, De Drift 46 in Drachten van 9.30 uur tot 12.30 uur. Het Grootkoor staat onder leiding van de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. De overige repetitiedata zijn: zaterdag 14 oktober, 4 en 18 november en 2 december. De kerstconcerten zullen plaatsvinden op 14 december in de Flambou in Surhuisterveen en 21 december in schouwburg De Lawei in Drachten. Zingt u graag? Dan bent u van harte welkom in het Grootkoor Friesland. Het koor is bestemd voor dames en heren vanaf achttien jaar uit de hele provincie. Momenteel telt het Grootkoor Friesland zo'n 150 koorleden.

Er is dit kerstproject gekozen voor een grote verscheidenheid aan muziek met ook nieuwe koorwerken, dat iedereen zal aanspreken. De begeleiding is in handen van de zeer bekwame organisten en pianisten Rob van Dijk en Martin Zonnenberg. Als speciale solisten voor het kerstconcert in De Lawei zijn uitgenodigd de bekende zangeres Elske DeWall en brassband Pro Rege.
Voor meer informatie zie www.grootkoor.nl