Cursus digitale vaardigheden

DE WESTEREEN - Bibliotheek De Westereen start dit najaar een nieuwe cursus digitale vaardigheden op maat.

Tegenwoordig kunnen we bijna alles online kopen of regelen. Digitale vaardigheden zijn daardoor een must geworden. Het is steeds vaker niet alleen leuk om online te zijn, maar ook noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan de overheid die steeds meer overstapt naar digitale communicatie. Dat is niet voor iedereen even eenvoudig

Dus of cursisten nu graag Marktplaats willen ontdekken of Facebook, of ze nu graag foto's willen bestellen, of willen leren e-mailen: ze leren wat ze willen tijdens de basiscursus digitale vaardigheden. Dit is een nieuw soort cursus, die Bibliotheken Noord Fryslân samen met het Friesland College aanbiedt. De cursus is een proef en start eerst in Sint Annaparochie en De Westereen.

Elke cursist wordt gekoppeld aan een digitaalmaatje. Deze vrijwilligers begeleiden de cursisten één op één. De cursist geeft bij het digitaalmaatje aan wat hij of zij graag wil leren en daar gaan ze vervolgens samen mee aan de slag. De cursus bestaat uit twaalf delen en vindt plaats in de Bibliotheek. Cursisten kunnen hun eigen laptop of tablet meenemen, maar in de Bibliotheek staan ook computers die ze kunnen gebruiken.
De cursus op maat is gratis en start in De Westereen op woensdag 20 september om 9.30 uur. De bijeenkomsten vinden vervolgens elke woensdag (tot en met 13 december) plaats van 9.30 tot 12.00 uur. Aanmelden kan in de Bibliotheek of telefonisch: 088-1656123.