SC Kootstertille (wit-blauw tenue) en VV Harkema-Opeinde maakten er een aantrekkelijk bekerduel van. Foto: Ingezonden

SC Kootstertille troeft VV Harkema-Opeinde af

KOOTSTERTILLE - De eerste bekerwedstrijd van het seizoen 2017-2018 is voor VV Harkema-Opeinde geëindigd in een enigszins teleurstellende 3-2 nederlaag in Kootstertille.

Waar de Harkemasters in het vorige seizoen twee keer weinig moeite hadden met de Tilsters, viel er zaterdagmiddag niets op de zege van de gastheer af te dingen. Hoewel Harkema nog niet in de sterkste bezetting speelde, zal men de komende weken op bepaalde momenten scherper voor de dag moeten komen. In de negenendertigste minuut kregen de Tilsters waar ze op dat moment recht op hadden; Jouke Waaksma werd aangespeeld in het vijandelijke strafschopgebied, kapte zich goed vrij en schoot beheerst in de lange hoek: 1-0. Dit zou niet de ruststand worden.

Een minuut voor de pauze kwamen de bezoekers langszij. Na een afgeslagen voorzet van Hille Postma schoot Fokko Spinder hard in. Wilbert Huitema speelde zich vrij en ramde de bal in het net: 1-1.

Vlak na rust kwam Harkema-Opeinde aan de leiding. Hille Postma knikte een voorzet van Gerard Spinder binnen. Ondanks de voorsprong, slaagden de bezoekers er niet in grip op de wedstrijd te krijgen. Kootstertille bleef minstens gelijkwaardig. In de zesenvijftigste minuut was de stand weer in evenwicht. Een vrije trap van Wilco van der Heide werd door de muur getoucheerd, keeper André de Graaf was kansloos: 2-2.

De Harkemasters kregen ook nog de 3-2 om de oren. De luidkeels om de bal vragende Gerbrand Waaksma kreeg uit een corner van Wilco van der Heide alle ruimte in te koppen. Harkema-Opeinde probeerde na de 3-2 nog wel er een slotoffensief uit te persen, maar de Tilsters bleven vrij eenvoudig overeind.