Verlies softbalsters

DEVENTER - Voor de softbaldames van Drachten Diamonds begon zondag de nacompetitie bij The Eagles in Deventer, de sterkste tegenstander uit de competitie. Drachten Diamonds verloor.

Vrouw van de wedstrijd was Hester Smit, zij eiste de eerste inning voor zich op door alle nullen te maken: tweemaal een aangooi op eerste honkvrouw Anneloes van Eijk en eenmaal een vangbal. Daarnaast sloeg zij een honkslag en maakte ze het enige punt voor de Drachtster kant. Pitcher Brigitta de Champs gooide een goede partij met haar catcher Lilianne Land, die geen bal doorliet. De inningen gingen snel, waarbij The Eagles net iets meer scoorde dan Drachten. Lange tijd was de stand 5-1.

Honkslagen waren er van Jia-Qi Plantinga, Brigitta de Champs, Hester Smit en de jonge Jasmijn Voolstra, die de bal tussen de derde honkvrouw en de korte stop wist te slaan.
De vierde inning nam Aline Obbink voor haar rekening, zij maakte alle drie nullen door te gooien naar eerste honkvrouw Anneloes van Eijk. The Eagles kregen de smaak te pakken en haalden hard uit aan slag. Nieuwe meiden Nienke Plantinga en Sanne van Zijl hadden het razend druk in het 'outfield' samen met Jia-qi Plantinga. De eindstand kwam op 16-1.
Komend weekend spelen de dames in Groningen tegen Caribe 2.