Specsavers nieuw in Dokkum

DOKKUM/DRACHTEN – Specsavers heeft afgelopen zaterdag officieel haar deuren geopend aan de Grote Breedstraat in Dokkum. In totaal staat er een team van zeven professionals klaar om klanten de beste oog- en hoorzorg te bieden.

Alle Specsavers-winkels steunen één landelijk goed doel, het Diabetes Fonds, maar ook een lokaal goed doel. Op basis van de wensen van de klanten wordt bepaald voor welk lokaal doel de winkel dit jaar gaat sparen.

Specsavers in Drachten houdt deze week een actie voor het voorkómen van Diabetes 2, een belangrijke veroorzaker van oogklachten en blindheid. Deelnemers kunnen er een reischeque van 500 euro mee winnen. Meer info: www.specsavers.nl/diabetesfonds.

YogaPlus in
Drachten

DRACHTEN - YogaPlus is speciaal voor mensen die niet (meer) zo goed meekomen in een gewone yogales. Er is meer aandacht voor individuele vragen en de oefeningen zijn een stuk rustiger. Bij de meeste fysieke en psychische problemen is het belangrijk te blijven bewegen, maar wel aangepast aan wat goed voor je is.

Bij YogaPlus kun je ook tijdelijk meedoen, tot je er weer aan toe bent in de gewone les mee te draaien. Instromen is altijd mogelijk. Elke donderdag van 13-14.30 uur in wijkcentrum de Skammel, Melkkelder 84 in Drachten. Info: antjefokkema@hotmail.com, tel. 06-40224083,
website: yogametjehart.nl.

Gitaarcursus in Burgum

BURGUM – Vanaf september kun je weer gitaarlessen volgen bij Gitaar4Fun. Er wordt gewerkt met een methode die vooral is afgestemd op beginners en licht gevorderden.

Het kunnen spelen van populaire liedjes van alle tijden is het doel. Hiervoor gaan de cursisten aan de slag met akkoorden, slagtechnieken en tokkelen. Vervolgens kun je ook meer gespecialiseerde technieken leren, zoals rock-licks en riffs. Ook kun je hulp krijgen bij het maken van je eigen liedjes. Zo nodig is thuisondersteuning mogelijk door middel van video's. De leslocatie is in Burgum. Voor info: 06-25071347 of info@gitaar4fun.nl.

EDU-robots

DRACHTEN - EDU-robots, waarvan elke basisschool in Fryslân er eentje krijgt, worden woensdag 6 september (vanochtend) ingepakt en klaargemaakt voor verzending. Neopost Technologies in Drachten heeft hiervoor een inpakmachine beschikbaar gesteld. Leerlingen van basisschool 'het Mozaïek' uit Drachten helpen mee.

Vanaf donderdag 7 september kunnen basisscholen in de gemeenten Smallingerland, Opsterland en Oost- en Weststellingwerf de robot verwachten. Alle 415 basisscholen in Fryslân ontvangen binnenkort een robot, die kinderen zelf in elkaar kunnen zetten en die te besturen en te programmeren is.

Elke school krijgt er een lespakket bij. Het doel is om de robot een permanente plek te geven in 'Computational Thinking'. Zie ook de website icdrachten.nl//edu-robotics.

Natuurwinkel in
Drachten 40 jaar

DRACHTEN - Het is de hele maand september feest aan Moleneind zz 57-59 in Drachten. Dit omdat veertig jaar geleden Natuurwinkel Drachten begon. Er zijn proeverijen, kookdemonstraties, lezingen en meer, door onder andere Passieflora, Nihna Centrum voor schoonheid, kaasboerderij 'De Kompenije' en Rineke Dijkinga – Weten van (h)eerlijk eten.

Oprichters waren medio 1977 Wiesje Wiebinga en Lyco Steendam. Huidige eigenaren Frieda Mulder en Wytze Zanstra waren vrijwilligers vanaf 1988. Hun enthousiasme is nog steeds groot.