Doelpuntenfestijn bij Drachtster Boys en VV Oerterp

DRACHTEN - De bekerwedstrijd tussen zaterdag eersteklasser Drachtster Boys en kersverse zondag tweedeklasser Oerterp werd zaterdag een waar doelpuntenfeest. Drachtster Boys won met 7-3.

De thuisclub ging, tegen de zich niet verschuilende gasten, van start met prima direct combinatievoetbal, afgewisseld met passes over de vleugels. Het leverde talloze doelrijpe kansen op en een buitenspelgoal van Mergim Hana. Het offensief duurde zo'n twintig minuten, waarna de ploeg weer verviel in balletje breed en terug.

De eerste, miraculeuze, goal ontstond door balverlies op eigen helft. Oerterper Jorrit Hykema zag keeper Richard Strijker ver voor zijn doel staan en waagde een schot van zo'n zestig meter. De terug sprintende keeper kon de bal nog koppen, maar zag de bal in eigen doel belanden: 0-1. Het werd zelfs 0-2, door ex-ONT-er Teake van der Hoek.

Gemiste kansen

Uit een zee van gemiste kansen zorgden Aziz Geyik, Jan Stoker en Rob Schokker voor de 3-2 ruststand. Ook na rust regende het gemiste kansen en stonden paal en lat scores in de weg.
De eindstand werd bereikt door Aziz Geyik (4-2), Jurrien de Groot (4-3), Rob Schokker (5-3 en 7-3) en Sicco Bouwer (6-3), die na bijna een jaar blessureleed zijn eerste balcontact verzilverde met een droge knal.