Burgumer Merke met muziek en kermis

BURGUM – In het centrum van Burgum wordt zaterdag 16 september van 10.00 tot 16.00 uur de bekende Burgumer Merke gehouden.

Tientallen kramen, muziek en entertainment zorgen ieder jaar weer voor veel gezelligheid. De Burgumer Merke bezoeken is daarmee op een vrolijke manier een mooie afsluiting van de zomer en verwelkoming van het najaar. De dag van de Burgumer Merke is ook de laatste dag van de kermis op de Markt. Die staat er namelijk van woensdag 13 september tot en met zaterdag 16 september en is elke dag geopend van 14.00 tot 23.00 uur.

De Burgumer Merke wordt dit jaar voor het eerst op een zaterdag gehouden. Van oudsher was de markt altijd op maandag, Maar de animo voor deze dag nam de laatste jaren flink af, bij zowel standhouders als bezoekers. Door de markt voortaan op zaterdag te laten plaatsvinden, hopen de gemeente Tytsjerksteradiel en ondernemers op de dag van de Burgumer Merke weer wat leven in de brouwerij te kunnen brengen.

Burgum heeft meer; er is altijd wat te doen. Houd daarom voor alle activiteiten de website www.burgum.frl en de Facebookpagina Burgumheeftmeer goed in de gaten.