Sportverenigingen Dokkum en omstreken kunnen sportwens indienen

DOKKUM - Sportverenigingen in Noordoost Friesland kunnen op zondag 10 september tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum een sportwens indienen bij Sport Fryslân. Deze wensen kunnen variëren van een vergoeding voor een cursus voor een trainer, een energiezuinige koelkast tot elke week gratis fruit in de sportkantine.

In september en oktober zet Sport Fryslân de campagne 'Jouw vraag, onze tak van sport! Daarom Sport Fryslân' in. Dit betekent dat Sport Fryslân allerlei acties organiseert waarmee zij de sportverenigingen helpt. Eén van de acties is het in vervulling laten gaan van sportwensen. Alleen sportverenigingen uit Noordoost Friesland mogen aan de sportwens actie van 10 september meedoen. Kijk voor de andere voorwaarden op www.sportfryslan.nl/sportwensdokkum.

Van 9 tot en met 17 september is de Nationale Sportweek van NOC*NSF. Als aansluiting op deze week start Sport Fryslân haar eigen campagne 'Jouw vraag, onze tak van sport! Daarom Sport Fryslân'. Bestuurders zijn de spelverdelers binnen de vereniging. Zij zetten zich in vanuit een grote betrokkenheid bij de club. Er verandert veel en er wordt veel van hun verwacht. "Wij begrijpen dat de bestuursleden niet overal antwoord op hebben". Bij Sport Fryslân kunnen zij terecht voor simpele en complexe verenigingsvragen. Zoals vragen over vrijwilligers, sponsors, aansprakelijkheid en vergoedingen voor trainers, enzovoort.