Ook vorig jaar was het Burgumer Kampioenskip Aaigoaien weer kostelijk volksvermaak.
Ook vorig jaar was het Burgumer Kampioenskip Aaigoaien weer kostelijk volksvermaak. Foto: Pruis Fotografie

Iepen Burgumer Kampioenskip Aaigoaien

BURGUM – Hotel Café Restaurant 't Roodhert in Burgum organiseert zondag 10 september vanaf 13.30 uur voor de negende keer het Iepen Burgumer Kampioenskip Aaigoaien.

Het Kampioenskip kent al jaren vele trouwe deelnemers, voor sommige koppels wordt het zelfs de negende poging om de 'gouden wisseleieren' te winnen. De deelnemers zijn dus fanatiek, maar het is vooral een gezellig en sportief evenement.

Spreekstalmeester en hoofdscheidsrechter Bosma is er ook voor de negende keer bij om dit prachtspektakel op geheel eigen wijze in goede banen te leiden.

"Dit is een evenement dat je niet wilt missen"

Hij vormt samen met de heren Zeinstra en Boomsma de wedstrijdcommissie. Zij zien erop toe dat de deelnemers de spelregels volgen, waardoor het toch echt een wedstrijd op niveau wordt.

Zowel voor de deelnemers als voor de supporters en het overige publiek is het een vermakelijk schouwspel. "De meeste mensen zijn ieder jaar aanwezig bij het Aaigoaien", weet Ymkje de Bruin van 't Roodhert. "Daarmee is het eigenlijk ook een gezellige reünie, echt een evenement dat je niet wilt missen. Hier wil je gewoon bij zijn!"

Muziek DJ Winston Black

Tijdens de pauze en na afloop van het Kampioenskip wordt er gezellige muziek gedraaid door de bekende DJ Winston Black.

Opgeven kan bij de bar van HCR 't Roodhert aan Schoolstraat 3 in Burgum, deelnamen aan het kampioenskip kan voor 10 euro per koppel.