SV Houtigehage werd de verrassende winnaar van het 
voorbereidingstoernooi in Harkema.
SV Houtigehage werd de verrassende winnaar van het voorbereidingstoernooi in Harkema. Foto: Ingezonden

Vijfdeklasser Houtigehage wint voetbaltoernooi

HARKEMA - Vijfdeklasser Houtigehage is zaterdagmiddag verrassend winnaar geworden van het door Harkema Opeinde georganiseerde Meku Proline voetbaltoernooi. Vooraf werden de Hagenaren niet direct als titelfavoriet beschouwd. Toch viel er op de toernooizege van de Houtigehaagsters niets af te dingen.

In een groep met Zwaagwesteinde en Drogeham behaalde Houtigehage vier punten. Tegen Drogeham werd het 1-1, Zwaagwesteinde werd met 2-0 geklopt. Omdat het duel tussen Zwaagwesteinde en Drogeham op 1-1 bleef steken, volstonden deze uitslagen voor Houtigehage. Een spannende aangelegenheid was het ook in groep A. Rijperkerk won het eerste groepsduel met 1-0 van gastheer Harkema-Opeinde, maar verloor meteen hierna met 1-3 van Surhuisterveen. De Feansters stonden zo met één been in de finale. Alleen een zege met twee doelpunten verschil kon de Harkemasters in de finale brengen en dat is exact wat er gebeurde. Harkema-Opeinde kwam op een 4-0 voorsprong. Surhuisterveen knokte zich nog terug, maar de 4-2 eindscore was niet genoeg.

Zo kwamen Harkema-Opeinde en Houtigehage tegenover elkaar te staan in de finale. De gastheer had een veldoverwicht en kreeg twee prima kansen, die niet werden benut. Houtigehage deed het wat dat betreft beter. Remco van der Mei en Wiebe van der Meer haalden de trekker wel over. Dankzij de 2-0 score kroonde Houtigehage zich tot winnaar van het Harkemaster voorbereidingstoernooi. Derde werd Surhuisterveen door Drogeham met 3-0 te verslaan. Rijperkerk behaalde een vijfde plaats door de zondagvoetballers uit Zwaagwesteinde met 4-0 terug te wijzen. Topscorer van het toernooi werd Wesley de Vries van Surhuisterveen met vier treffers. Met medewerking van zanger Douwe Kamminga volgde er een uiterst gezellige derde helft.