BurgumRun

BURGUM - Zondag 10 september vindt de tiende en allerlaatste BurgumRun plaats. De organisatie heeft besloten een punt achter het evenement te zetten.

De start en finish van de hardloopwedstrijd zijn op het terrein van de elektriciteitscentrale van hoofdsponsor ENGIE Energie Nederland nabij Burgum. Het eerste startschot van de BurgumRun zal om 13.00 uur klinken voor de jeugdloop. Daarna volgen de 16.1 kilometer-, 10 kilometer- en de vijf kilometerloop om 14.00 uur. Naast de lopers die individueel een afstand lopen kan gekozen worden voor de Drachtster Glashandel teamrun. In dat geval vormen drie lopers een team. De bedoeling is dat die drie lopers allemaal een afstand voor hun rekening nemen, dat wil zeggen de 5,10 of 16 kilometer. Voor de winnaars zijn er op de verschillende afstanden prijzen beschikbaar in de vorm van bekers. En voor de teamrun is er de speciale Drachtster Glashandel bokaal.

Verschillende bedrijven presenteren zich op het gebied van gezondheid en de goede doelen zich op de informatiemarkt. Ook voor de kinderen is er het nodige te doen. Lopers kunnen zich via de website: www.burgumrun.nl inschrijven tot en met met donderdag 7 september. Op de dag zelf is er een mogelijkheid - als het aantal van 1000 lopers nog niet is bereikt - tot na-inschrijving op de individuele afstanden tot 13.50 uur. Voor de jeugdloop is inschrijven tot 12.45 uur mogelijk. Inschrijven voor de teamrun is op de dag zelf niet meer mogelijk.