Tennisvereniging de Leechkamp beschikt over negen verlichte 
kunstgrasbanen.
Tennisvereniging de Leechkamp beschikt over negen verlichte kunstgrasbanen. Foto: Ingezonden

Toptennis bij de Leechkamp in Burgum

BURGUM - Bij Tennisvereniging de Leechkamp in Burgum is op 10 september toptennis te zien. Op die zondag worden op de tennisvelden van sportcomplex Het Koningsland te Burgum wedstrijden voor de Friesland Cup gespeeld, een bekercompetitie vergelijkbaar met de KNVB-beker bij het voetballen.

TV de Leechkamp komt uit in de hoogste (A-) poule en speelt op 10 september tegen Vliegende Bal uit Sneek. Vanaf 10.00 uur tot naar verwachting 15.00 uur worden er tien wedstrijden gespeeld. Tennis op hoog niveau, dus een mooie kans om dat eens van dichtbij mee te maken; de toegang is gratis.

En degene die na het zien van deze topwedstrijden zin krijgt om zelf eens een balletje te slaan, kan natuurlijk lid worden. Er kan bij De Leechkamp zowel op niveau (speelsterkte 2) als recreatief worden getennist. Ook in competitieverband zijn er verschillende niveaus. Sinds kort is er een speciale competitie voor beginnende tennissers, met iets meer nadruk op de gezelligheid dan op de prestatie, voor tennissers die niet meteen in het 'diepe' competitiegeweld willen duiken.

De vereniging is volop in beweging. Met de komst van twee nieuwe voorzitters in een duo-baan-constructie, in maart van dit jaar, wordt ingezet om zoveel mogelijk mensen enthousiast te krijgen voor de tennissport. Er is recentelijk een nieuwe jeugdcommissie geïnstalleerd om activiteiten voor de jeugd te organiseren en te faciliteren en zo de jeugd een prima alternatief voor bijvoorbeeld voetbal te bieden.

Maar beginners en nieuwelingen bestaan bij De Leechkamp niet alleen uit jeugd. Ook dertigplussers vinden graag hun weg naar de tennissport. Vaak zijn dit 'herintreders', mensen die vroeger wel een sport hebben bedreven (niet per se tennis) en die nu graag weer eens wat in verenigingsverband willen gaan sporten. En omdat je kunt tennissen wanneer je maar wilt, is tennis ook voor deze groep een prachtige sport. Bovendien blijken mensen die vroeger een balsport hebben bedreven (voetbal, volleybal), vaak al aanleg te hebben voor de edele tennissport.

De tennisvereniging beschikt over maar liefst negen verlichte kunstgrasbanen, dus er is er bijna altijd wel een beschikbaar als je eens wilt tennissen. Het zijn zogenaamde all weather banen, zolang er geen sneeuw ligt kan er het hele jaar op gespeeld worden. De kantine is tevens van alle gemakken voorzien, zodat je ook na de wedstrijd nog even rustig kunt bijkomen en napraten. Voor de mensen die niet willen beslissen om meteen lid te worden biedt de vereniging de mogelijkheid van MKMT (Maak Kennis Met Tennis). Hierbij kun je vijf tennislessen volgen zonder verdere verplichting, voor een beperkt bedrag (volwassenen €30, jeugd €20). De vereniging zorgt voor rackets en ballen.