Een vast onderdeel voor de jeugd op het concours hippique in Drogeham  is de barrelrace met pony's. Die staat ook zaterdag op het programma.
Een vast onderdeel voor de jeugd op het concours hippique in Drogeham is de barrelrace met pony's. Die staat ook zaterdag op het programma. Foto: Klaas Rozema

Nederlandse kampioenschappen op CH Drogeham

DROGEHAM - Het Concours Hippique in Drogeham vindt plaats op zaterdag 2 september. Hoogtepunten zijn drie Nederlandse kampioenschappen.

Het Friese ras is vertegenwoordigd met prachtige dekhengsten die er vol voor zullen gaan en de rubriek eenspannen tuigpaarden belooft ook weer een spannende strijd te worden. Het altijd bijzondere Klavertje Drie met één voorpaard en twee achterpaarden gaat het kampioenschap weer extra spannend maken.
Op het familieterrein zijn verschillende activiteiten, zoals gratis ponyritjes, bellen blazen en Circusschool De Hoogte is ook aanwezig om de kinderen leuke circuskunstjes te leren. Daarnaast zijn er springkussens.
Sikke-Bart Frieling komt zijn kunsten laten zien met zandsculpturen en er zijn oude trekkers te bewonderen, die ook nog een spannende behendigheidswedstrijd gaan doen. Vanaf 17.00 uur is Rintje Kas er om het muzikaal nog gezelliger te maken.

Peter Wassenaar uit Surhuisterveen heeft een hele verzameling dinosaurussen, die hij opgekocht heeft uit China en straks via Troostwijkveilingen weer verkocht gaan worden. Hij heeft een levensgrote T-Rex beschikbaar gesteld voor het familieterrein. Deze is wel 2,5 meter hoog en 6 meter lang en maakt ook nog geluid.

Het dagprogramma is goed gevuld. Talentvol Springteam Frÿslan geeft een demonstratie. Goud4Goud, de kampioenen van Nederland, komen hun kür op muziek laten zien. Ook is er een aangespannen ponyrace en een barrelrace met pony's. Verder komt de paralympische Jacques Poppen een show geven. Voor jong en oud zijn artiesten vastgelegd. In de jongerentent komt Qmusic The Party en Jelle B die oorspronkelijk uit Dokkum komt is ook van de partij.

De jongere ouderen kunnen ook met de voetjes van de vloer. Voor hen zit in het voorprogramma de Franzen Plays Fogerty coverband. Na deze warming up komt de The Bruce Band een overweldigende show geven met hits van Bruce Springsteen. De entree is de hele dag gratis aan het Hamsterplein 1 in Drogeham.