Barbier van weleer

OENTSJERK - De Barbier van weleer, de kapperszaak in oude stijl in Leeuwarden, is nu ook tijdelijk ingericht in het dienstencentrum Heemstrastate in Oen tsjerk. Het oude winkeltje heeft plaats gemaakt voor een oude heerensalon uit vroege tijden. De Barbier is geheel antiek ingericht en beslist de moeite waard om te komen bekijken. De oudere mensen herkennen het geheel van vroeger.

Op vrijdag is de barbier echt in gebruik en kunnen de mannen geknipt en geschoren worden. Ook is het erg leuk voor de mensen van buitenaf om een kijkje te komen brengen aan dit 'levend museum'.

ETS-Bijbelcursus

DOKKUM - Op 14 september begint in Dokkum het nieuwe seizoen van de ETS-Bijbelcursus van het Evangelisch College.

Als onderdeel van het Evangelisch College, een organisatie die zich inzet voor Bijbelonderwijs in Nederland, biedt de Evangelische Toerusting School (ETS) een interkerkelijke Bijbelcursus aan op 55 locaties in Nederland. Jaarlijks volgen meer dan 1000 cursisten deze cursus.

De lessen vinden plaats op de tweede en vierde woensdag van de maand, van 19:30 uur tot 22:00 uur, op de volgende locatie: De Poort, Zaagmolenstraat 2. De lessen worden verzorgd door de docenten Ludy Fabriek (Oude Testament) en Leon Akkerman (Nieuwe Testament). Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd in september gratis en vrijblijvend de lessen bij te wonen. Vooraf aanmelden is niet nodig. www.evangelisch-college.nl/ETS.html

Aventoer wekt zelf stroom op

BURGUM - Aventoer plaatste afgelopen weken, niet gesubsidieerd, meer dan 300 zonnepanelen op haar daken. Deze panelen kunnen rond 60.000 kWh stroom per jaar opwekken. Tegelijkertijd is een zonneboiler/warm water-systeem geplaatst. Dit systeem levert een groot deel van het heet water voor de (spoel)keuken. Het economisch belang (geen stroomkosten meer) is van groot belang maar minstens zo belangrijk is het feit dat Aventoer hiermee geheel kan voorzien in haar eigen stroomvoorziening en nog een restant levert aan het net.

Beide systemen zorgen ervoor dat de ecologische voetafdruk gunstig wordt beïnvloed. Aventoer bestaat dit jaar drie jaar en heeft zich in die tijd ontwikkeld tot het grootste Indoor en Outdoor Park van Noord Nederland. Voor 2017 wordt een totaal van 40.000 (+33%) bezoekers verwacht.