Sporten met plezier staat voorop bij Dol Fijn.
Sporten met plezier staat voorop bij Dol Fijn. Foto: Ingezonden

Sportstichting Dol Fijn: sporten met plezier

DRACHTEN - "In de kleedhokjes hoor je vanaf afstand Tims stem hard door het zwembad galmen. Tim oefent voor zijn A-diploma. Hij vindt het spannend om in het water te zijn en te zwemmen.

Voor wij het water ingaan vertelt Tim dat hij vandaag alleen op de buik wil zwemmen. Op de rug vindt hij spannend. Soms heeft Tim ook wel eens last van buikpijn of van zijn knie. Tim vertelt dan dat hij daarom niet zo goed kan zwemmen. Tim is een echte kletser, hij verteld vele verhalen als afleiding om zo min mogelijk te zwemmen. Als dit niet werkt begint Tim soms spontaan het liedje uit de film Frozen te zingen: "Let it go, Let it go". Waarop wij lachend en zingend terug reageren: "Let it go!" Gelukkig laat Tim langzaam zijn angst meer los.

Een paar maanden later komt dezelfde Tim het zwembad binnen. Hij praat nog steeds luid maar is wel rustiger in het water. Hij geeft nog steeds graag aan wat hij wel of niet wil doen of in welke volgorde, maar zwemt inmiddels wel op zijn rug. Tim gaat met kleine stappen vooruit. Tim is een doorzetter en de begeleiders zijn trots op hem."

Sportstichting Dol Fijn is een sportstichting voor mensen met een beperking die graag willen sporten. Sporten met plezier, naar eigen vermogen en tempo staat voorop. Zowel de deelnemers als de vrijwilligers komen wekelijks met plezier sporten en begeleiden. Bij Dol Fijn worden verschillende sporten beoefend: gymnastiek, zwemmen, diploma A zwemmen, zaalvoetbal, fitness, bowlen, schaatsen en wandelen. Bij de meeste sporten zijn een instructeur en enthousiaste begeleiders aanwezig. Bij een aantal is er nog ruimte voor nieuwe deelnemers en vrijwilligers. Ook binnen het bestuur van Dol Fijn is ruimte voor nieuwe bestuursleden. "Ben jij enthousiast en heb je affiniteit met sporten en mensen met een beperking? Laat het ons weten!"