Wielercompetitie

URETERP - Het tweede weekend van september staat Ureterp weer op wielerkalender. Op 9 en 10 september zullen de toprenners uit de clubcompetitie neerstrijken in Ureterp voor het Finaleweekend in deze competitie. Zowel de dames als de heren zullen strijden om met hun ploeg kampioen 2017 te worden.

Zaterdag 9 september is er een omloop van 120 kilometer bij de vrouwen vanaf 11.30 uur. Ze rijden acht ronden. De mannen rijden in 150 kilometer tien ronden en starten om 15.00 uur.

Zondag 10 september start om 10.00 uur met een ploegentijdrit van 12 kilometer voor vrouwen, gevolgd door een ploegentijdrit voor mannen van 12 kilometer, die om 11.00 uur start. Daarna rijden de vrouwen om 12.30 uur een criterium van 70 kilometer en de mannen leggen de 100 kilometer af vanaf 14.30 uur.

Op zaterdag is de start/finish op de Mounleane vlakbij het huis van oud-wielrenner en ere-voorzitter Henk Hoekstra. De renners zullen deze dag een grote ronde rijden via de Binnenwei, Mersken en de Bûtewei. De huldigingen vinden eveneens plaats rondom de start/finish. Op zondag is de start/finish op de Weibuorren. Het criterium gaat deze keer langs de Leidyk, Skoalleane en weer terug naar de Weibuorren. De huldigingen van deze dag zullen plaatsvinden bij Café it Alde Sté aan de Weibuorren 100.

Voetbaltoernooi

HARKEMA - Zaterdag is het voorbereidingstoernooi voor regionale voetbalclubs in Harkema.

In groep A strijden gastheer Harkema Opeinde, Surhuisterveen en Rijperkerk om een finaleplaats en in groep B Noordbergum, Houtigehage en Zwaagwesteinde. De beide groepswinnaars komen tegen elkaar uit in de finale. Het toernooi op sportpark De Bosk begint om 14.00 uur. De wedstrijden staan onder leiding van de arbiters Beijert, Kooistra en Van Houten. Na afloop van het toernooi is er een barbecue en livemuziek met medewerking van zanger Douwe Kamminga.

De Heideruters

GEESTEREN - De Heideruters uit Harkema vielen in de prijzen op Jumping Twente en CH Bergum.

Ciska Bakker won met Flugel een vierde prijs in de klasse B op concours Jumping Twente in Geesteren. Joke Bakker won met Hurricane twee keer een vierde prijs in de klasse B. Met haar paard Ella won ze een vijfde en een eerste prijs in de klasse L, ze plaatsten zich voor de finale waar ze nog een tweede prijs won.
Henrica Bakker won met Time Out twee keer de eerste prijs en in de finale werd deze combinatie tweede. Ylse van der Veen reed met Felice van Paemel naar twee keer de tweede prijs. Hiermee werd ze de beste combinatie in B-paarden.