Seineharjen

SURHUIZUM - Het kampioenschap seineharjen in Surhuizum zal worden gehouden op 2 september aan de Bartemerwei tijdens de spelweekmarkt.

De deelnemers komen uit Friesland en Groningen, sommigen van verder. Er zijn meestal rond twintig deelnemers. Deelname is gratis. De deelnemers verzamelen zich om circa 13.00 uur aan de Bartemerwei, op het evenemententerrein. De start van de wedstrijd is 13.30 uur en de wedstrijd duurt ongeveer een uur en vijftien minuten. Er zijn drie juryleden; de winnaar van vorig jaar en twee vaste juryleden. Opgave kan tot een week voor 2 september bij Albert Veenstra, 0512-352740 of op albertenolga@zonnet.nl. Deelnemers dienen zelf gereedschap mee te nemen, de zeisen worden door de organisatie verstrekt.

Tuin 'De Teeroas'

HARKEMA - Aan de Mellereed 2 in Harkema kan men zaterdag 26 augustus van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 27 augustus van 12.00 tot 17.00 uur landschapstuin De Teeroas van 5000 vierkante meter bezoeken. De familie Borger is vaak te vinden in de tuin. Op de zaterdagmiddag is er livemuziek op het terras. Het duo, Lieneke Bolier, (zang) en Arend Jan Talens (gitaar) uit de band Another Time, speelt akoestisch.