300 cliënten wachten op een mentor

UTRECHT - Mentorschap Nederland houdt een campagne om mentoren te werven voor mensen die door ziekte of beperking niet voor zichzelf kunnen opkomen. Op dit moment wachten 300 cliënten op een mentor en de aanvragen blijven binnenkomen. Mentorschap Nederland en de daarbij aangesloten regionale stichtingen zoeken daarom dringend nieuwe mentoren.

De bekendheid met de beschermingsmaatregel mentorschap en de vraag naar mentoren zijn de afgelopen jaren beide sterk gegroeid. In de periode 2013 tot en met 2016 is het aantal cliënten dat via de Regionale Stichtingen Mentorschap door een mentor wordt ondersteund, toegenomen van zo'n 900 naar ruim 2.200.
Een mentor is de wettelijke, door de kantonrechter aangestelde, vertegenwoordiger, belangenbehartiger, vertrouwenspersoon en adviseur van zijn cliënt. Hij of zij helpt de cliënt de regie over zijn leven te houden. Mentorschap Nederland bevordert de goede uitvoering van de wettelijke beschermingsmaatregel. Mentorschap Nederland komt voort uit de samenwerking van de regionale stichtingen die het mentorschap coördineren. De regionale stichtingen zijn erkend als aanbieder van professioneel mentorschap en vervullen een kennisfunctie voor hun regio. De regionale coördinatoren werven en trainen mentoren, koppelen hen aan cliënten en geven deskundige begeleiding.

De wervingscampagne begon op 21 augustus met een radiospotje op NPO Radio 1, 2 en 4 en moet uiteindelijk leiden tot meer dan 500 nieuwe aanmeldingen van potentiële mentoren komend jaar. Aanmelden kan via mentorschap.nl/onze-regios.