Voor de oldtimerliefhebber zal er weer heel wat te zien zijn tijdens de Oldtimerdag, zoals deze vijftig jaar oude 
Lancia Fulvia.
Voor de oldtimerliefhebber zal er weer heel wat te zien zijn tijdens de Oldtimerdag, zoals deze vijftig jaar oude Lancia Fulvia. Foto: Klaas Rozema

Oldtimerdag en bijenmarkt in centrum Drachten

DRACHTEN - Alweer voor de vijftiende keer wordt er in het centrum van Drachten de Oldtimerdag georganiseerd door Winkeliersvereniging Ha&Ie, ditmaal op zaterdag 26 augustus.

In het hele centrum zijn een groot aantal antieke en oude vervoermiddelen te bewonderen. Tijdens deze dag hebben de eigenaren uitgebreid de gelegenheid om aan het winkelend publiek de bijzonderheden en wetenswaardigheden te vertellen over hun tractor, auto, scooter, solex, motor of ander voertuig. De Oldtimers staan voornamelijk in de Zuiderbuurt en in de Noorderbuurt vanaf het pleintje bij C&A, richting het Carillon.

Bijzonder evenement voor de bezitters van oldtimers

De oldtimerdag is altijd een bijzonder evenement voor de bezitters van deze voertuigen. Zij staan deze dag tussen het winkelend publiek in plaats van in een weiland. De voertuigen worden vanaf 11.00 uur opgesteld en rond 16.00 uur vertrekken ze in optocht via de Noorderbuurt, Zuiderbuurt en het Museumplein richting de rotonde bij De Lawei.

Op de Oudeweg zijn voornamelijk motoren te bezichtigen. Wie mee wil doen met een oude motor kan zich melden bij café Marktzicht bij Van der Molen via 0512-516900. Kijk voor meer informatie op www.winkeliersverenigingdrachten.nl.

Op het Museumplein wordt dit jaar, in combinatie met de Oldtimerdag, de traditionele Bijenmarkt gehouden, in samenwerking met Bijenvereniging Beetsterzwaag en omgeving. Op deze markt is volop informatie te krijgen over bijen en imker worden. In het demonstratiekastje kan men op zoek naar de koningin en in het museum wordt honing geslingerd. De vereniging organiseert met regelmaat kennismakingscursussen. Niet alleen de honingbijen maar ook de vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. Daarom besteden de imkers tijdens de markt ook aandacht aan de wilde bijen in Nederland.