De 'tropische' familiedag in Museum Dr8888 is zowel voor kinderen als
volwassenen geschikt.
De 'tropische' familiedag in Museum Dr8888 is zowel voor kinderen als volwassenen geschikt. Foto: Albert Allema

Tropische familiezondag in Museum Dr8888

DRACHTEN - Op zondag 20 augustus wordt het tropisch in Museum Dr8888 tijdens de Familiedag. Deelnemers krijgen eerst een rondleiding door tentoonstelling De Stijl en expressionisme in de tropen: Sandberg, Rietveld, Chris en Lucila Engels op Curaçao door meesterverteller Hubert Luymes. Aansluitend vindt er een creatieve workshop plaats in het Atelier.

'De Stijl en expressionisme in de tropen: Sandberg, Rietveld, Chris en Lucila Engels op Curaçao' is de derde in een reeks van vier grote tentoonstellingen die Museum Dr8888 organiseert in het kader van '100 jaar De Stijl'. De tentoonstelling toont bijvoorbeeld projecten die Gerrit Rietveld heeft uitgevoerd op Curaçao. Onder zijn ontwerpen bevinden zich onder andere het interieur van Villa Stroomzigt, waaraan hij zijn medewerking heeft verleend en een tehuis voor kinderen met een beperking.

Daarnaast is een uitgebreide selectie te zien van werken van kunstenaarsechtpaar Chris en Lucila Engels. Chris Engels was naast huisarts een zeer getalenteerd beeldend kunstenaar, componist en dichter en oprichter van het Curaçaosch Museum. Lucila Engels was naast haar kunstenaarschap actief als lerares. Beiden kregen een tentoonstelling in het Stedelijk Museum in de jaren vijftig van de vorige eeuw.

De tentoonstelling wordt gecombineerd met werk van kunstenaars en vrienden van Chris Engels, zoals Dolf Henkes, Charles Eyck en Frieda Hunziker. In het museum zijn bovendien twee films over Gerrit Rietveld te zien.
Na een rondleiding door de tentoonstelling kunt u meedoen aan een workshop met een tropisch tintje in het Atelier. De familiedag is van 13.30 tot 15.30 uur. Aanmelden: info@museumdrachten.nl of telefonisch: 0512 515647.