De gezellige boekenmarkt bij De Schierstins.
De gezellige boekenmarkt bij De Schierstins. Foto: Haye Bijlstra

Boekenmarkt Schierstins met taxaties

FEANWALDEN – Tijdens de Theun de Vries-boekendag op zaterdag 19 augustus organiseert De Schierstins in Feanwâlden ook taxaties van diverse voorwerpen, van de prehistorie tot en met de twintigste eeuw.

De taxaties zijn van 10.00 tot 15.00 uur door allrounder Lútzen Haak, archeoloog drs. Evert Kramer en wandtegelexpert Klaas Regts. De jaarlijkse boekenmarkt is van 10.00 tot 17.00 uur. Bovendien vertelt meesterverteller Douwe Kootstra vanaf 12.00 uur elke drie kwartier een of meer mooie verhalen.

Deze keer staat ook beeldend kunstenaar Marga Houtman uit Warns op de markt. Zij maakt kunstzinnige boeken van onder andere hout, metalen (ets-)platen en tweedehandsboeken. Bijzonder zijn haar vogelhuisje, gemaakt van boeken, en haar houten boterhamborden.

De Schierstins is deze dag gratis toegankelijk. Er zijn drie exposities: het historische 'Het Laatste Friese torenkasteel', de Theun de Vries-keamer en de kunstexpositie 'Wetterwâlden', met schilderijen van onder andere Doet Boersma, tekeningen/etsen van Ids Wiersma en werk van vele andere kunstenaars.

Organisatie: de plaatselijke middenstandsvereniging HAB, het Theun de Vries Genootschap en Stichting De Schierstins. Inlichtingen: De Schierstins, Haadstrjitte 1, tel. 0511-472937 of via e-mail: info@schierstins.nl.

)