Tijd-collecte voor Burendag in Drachten

DRACHTEN - Protestantse Kerk De Arke en Present Smallingerland organiseren de Tijd-collecte tijdens Burendag 2017 voor inwoners van De Drait, De Trisken, Himsterhout, Morrapark en Park Suyderwijk.

Dat doen ze voor mensen die door omstandigheden zoals ziekte of ouderdom moeilijk praktische klussen uit kunnen voeren, zoals het opknappen van een tuin, het sauzen van een slaapkamer of het leggen van een laminaatvloer.

Al vijf jaren zet Present Smallingerland de Tijd-collecte-werkvorm in: in plaats van geld wordt er tijd ingezameld. De collecte wordt gedaan bij kerken en bedrijven.
De Burendag is zaterdag 23 september. Via de website van Present kunnen mensen aangeven welke activiteit zij kunnen doen (praktische klussen of bijvoorbeeld een sociale activiteit met een doelgroep). Op basis van de aanmeldingen worden groepen gemaakt, zoals een behanggroep of tuingroep. Woensdagavond 6 september is een informatiebijeenkomst van Present Smallingerland waar de aangemelde mensen elkaar leren kennen. Op landelijke burendag 23 september worden alle projecten door de groepen in de wijken uitgevoerd. Aanmelden? www.stichtingpresent.nl/smallingerland/burendag/.

Twijzelerheide

Plaatselijk Belang Twijzelerheide houdt voor alle dorpsgenoten een Burendagontbijt, zaterdag 23 september. Het streven is om in een ontspannen sfeer samen te eten en contacten te leggen. "We hopen op een groot aantal deelnemers!" Er zijn voor de gasten geen kosten aan verbonden.

Het ontbijt begint half negen in dorpshuis De Jister. Iedereen die er bij wil zijn: graag opgeven vóór 17 september, via 06- 57 94 09 47 of via e-mail: plaatselijkbelang@twijzelerheide.net.