Straks weer Concours Hippique Burgum

BURGUM - Op vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus is Burgum voor twee dagen het hippische centrum van Fryslân en wijde omgeving. Dan wordt de 32ste editie georganiseerd van het traditionele Concours Hippique Burgum.

De twee dagen worden gevuld met hippische activiteiten als springrubrieken voor paarden en pony's en dressuur voor paarden.

Het terrein wordt ingericht door beide Burgumer maneges, te weten Stoeterij 't Heechhiem en manege de Mennoruif van De Mennoruiters. De maneges liggen vrijwel naast elkaar aan de Menno van Coehoornlaan in Burgum en er zal een 'short cut' tussen hen beide worden gemaakt. Tot nu werd het CH Burgum gehouden op diverse locaties, zoals de Markt in Burgum en een terrein aan de Menno van Coehoornlaan in Burgum. De laatste aflevering was op het evenemententerrein aan de Monnikenweg, maar dat was niet meer beschikbaar, vandaar dat moest worden gezocht naar een andere plek. Die is dus gevonden nabij de beide maneges.

Vrijdag begint het evenement om 9.00 uur met de springrubrieken voor pony's in de klassen BB tot en met ZZ. Om 13.30 uur is het tijd voor het springen voor paarden in de klassen BB tot en met L.

Zaterdag beginnen de activiteiten eveneens om 9.00 uur en dan komen de paarden B tot en met ZZ aan bod in de diverse springrubrieken. Om 9.00 uur begint ook de dressuur voor paarden in de klassen B tot en met ZZ-L.
De springrubrieken hebben plaats nabij Stoeterij 't Heechhiem en manege de Mennoruif is plaats van handeling voor de dressuurrubrieken.

Het culmineert in de afsluitende strijd om de Grote Rabobank Prijs van Burgum, later op de zaterdagmiddag. Zoals gebruikelijk is alles gratis te volgen voor het publiek.