Alexander schildert graag stillevens. Te zien bij VAKwerk Burgum.
Alexander schildert graag stillevens. Te zien bij VAKwerk Burgum. Foto: Ingezonden

Alexander uit AZC kreeg schilderles bij VAKwerk

BURGUM - Alexander woont in het AZC in Burgum. Sinds de oprichting van VAKwerk Burgum komt hij wekelijks langs in de expositeruimte die zich bevindt in de Tsjibbe Geartsstrjitte. Nu hangen zijn eigen schilderijen naast het werk van viltster Ineke Carolus en keramist Geert Schuurman.

Alexander woont in het asielzoekerscentrum, samen met zijn vrouw, zoon, schoondochter en kleinzoon. Al sinds de oprichting van VAKwerk toont Alexander belangstelling voor de kunst. Initiatiefneemster van VAKwerk Burgum Joke Ket ging samen met hem schilderen, gaf hem schilderles. Samen met de Burgumse kunstenaar Jan van der Meulen sponsorde ze schildermaterialen. Alexander legt passie voor stillevens aan de dag en schilderde herinneringen aan zijn ouderlijk huis. De schilderijen worden momenteel geƫxposeerd bij VAKwerk.

Geert Schuurman

Geert Schuurman exposeert vogelbeeldjes. De beeldjes proberen de schoonheid en de fragiliteit uit te beelden van de
vogels in onze natuur. Deze kwetsbaarheid komt in het werk tot uiting door de dunne en opengewerkte keramiek. "Ik voel mij al van jongs af aan verbonden met alles om mij heen wat leeft", aldus Geert Schuurman. "De natuur is voor mij een inspiratiebron van leven en vergankelijkheid."

Ineke Carolus

Wandpaneel 'Zwamstam' is een van de objecten die Ineke Carolus toont bij VAKwerk. Handgemaakt driedimensionaal wolvilt is gespannen op een houten paneel, afmeting 85x55 centimeter. Het is een abstracte verbeelding van zwammen die op een boomstam groeien. Zij gebruikt onder andere schapenwol en zijde.

De wandpanelen 'Fers en Ferhaal' vormen een tweeluik, gemaakt van schapenwol, zijde en vlas.