Flóra Matuska (cello) is een van de muzikanten die deze zomer optreedt in Beetsterzwaag.
Flóra Matuska (cello) is een van de muzikanten die deze zomer optreedt in Beetsterzwaag. Foto: Réka Érdi-Harmos

Topconcerten Cultbee in dorpskerk Beetsterzwaag

BEETSTERZWAAG - In het weekend van 19 en 20 augustus klinken twee top-concerten in de historische Dorpskerk van Beetsterzwaag. De uitvoering wordt gedaan door jong Internationaal muziektalent.

Zaterdagmiddag 19 augustus om 16.00 uur begint het eerste top-concert door Flóra Matuska (cello) en István Lajkó (piano), beiden afkomstig uit Hongarije. Zij geven een klassiek concert met muziek van onder andere Beethoven en Chopin.

Het tweede top-concert is op zondagmiddag 20 augustus om 16.00 uur door de jonge meesterpianist Joseph Stiefel, uit de Verenigde Staten van Amerika. Hij speelt op de vleugel klassieke solo-muziek van onder andere Bach, Adès en Schumann.

Studenten Summer Academy

Deze jonge getalenteerde en al gelauwerde musici nemen deel aan de Summer Academy 2017 van The International Holland Music Sessions (www.TIHMS.com) in Bergen (Noord-Holland). Voor het opbouwen van een glansrijke carrière in de klassieke muziek is meer nodig dan alleen talent. Ook een goed opgezette begeleiding en podiumervaring zijn essentiële voorwaarden voor succes.
De lessen worden daarom gecombineerd met het zelf geven van concerten op diverse locaties in Nederland. Voor Cultbee-concert in Beetsterzwaag steken de musici graag even de Afsluitdijk over. Het concert duurt ongeveer een uur en is zonder pauze.

Restaurant Prins Heerlijck, dat vlak naast de Dorpskerk is, biedt een speciaal driegangen concert-menu aan voor bezoekers van de concerten op beide dagen. Entree concert € 10, - (t/m 18 jaar: gratis). Kaart-voorverkoop per email: cultuur@cultbee.nl of telefoon: 06-4022 5196. (www.cultbee.nl )