Bij de Skieppedrifte bij Drogeham wordt gewerkt aan een veiliger oversteekplaats voor fietsers en voetgangers.
Bij de Skieppedrifte bij Drogeham wordt gewerkt aan een veiliger oversteekplaats voor fietsers en voetgangers. Foto: Klaas Rozema

Vakantie! De ideale tijd voor wegonderhoud

KOOTSTERTILLE - Ook in Achtkarspelen worden deze zomer wegen op de schop genomen. De werkzaamheden aan de N369 zorgen voor flink wat overlast. Er vindt groot onderhoud plaats vanaf de rotonde Blauhústerwei nabij Harkema tot de rotonde bij Kootstertille.

De bovenste laag van het asfalt wordt verwijderd. Een nieuwe laag stil asfalt komt er voor in de plaats. Bovendien worden uitvoegstroken verwijderd, zodat het verkeer vanaf de zijwegen makkelijker en veiliger de N369 kan oprijden.
Oversteekplaatsen, zoals de fietssluis bij de Ikkersreed, worden zichtbaarder gemaakt.

Meer veiligheid

Fietsers moeten door deze aanpassingen in de toekomst meer afremmen, automobilisten op de N369 zien beter dat ze een punt naderen waar alertheid gewenst is in verband met overstekend verkeer. Het streven is dus: meer veiligheid.

Middengeleider Skieppedrifte

Bij de Skieppedrifte wordt eveneens een middengeleider aangebracht, waardoor fietsers niet in één keer, maar in twee keer de N369 kunnen oversteken. Dat wordt zo gedaan dat ook gemotoriseerd verkeer hier kan blijven oversteken.

De werkzaamheden vinden plaats tussen 9 en 23 augustus. Op 10, 15 en 23 augustus moet de weg hiervoor worden afgesloten tussen 's avonds zeven uur en 's morgens zes uur.

Oversteekplaatsen Kootstertille

Vanaf maandag 4 september wordt het deel van de N369 aangepakt dat ligt tussen de rotonde bij Kootstertille en de rotonde bij Twijzel. Veel bewoners aan deze weg ervaren oversteekproblemen. Er komen daarom vijf nieuwe oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. Aan de westzijde komt een fietspad.

Brug tegelijkertijd onderhouden

Tegelijkertijd met de huidige wegwerkzaamheden voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de brug over het Prinses Margrietkanaal. Daarvoor was de weg ter hoogte van Kootstertille de afgelopen week en deze week afgesloten van maandag tot en met donderdag.