Verdrongen verleden

Onlangs verscheen het derde boek van Ankje van der Veen, de roman 'Verdrongen verleden'.

Korte impressie van de inhoud: Verliefd zijn, vlinders in je buik, het leven is heerlijk! Tot op een dag dit fijne gevoel is verdwenen. Je bent kwaad en teleurgesteld, en voelt je ontzettend bedrogen.

Sigrid probeert haar leven weer op te pakken, die nare gebeurtenis te vergeten. Het blijkt echter een te zware ballast voor haar te worden. Maar dan ontmoet ze Josje...

Over de schrijfster: "Je gevoelens uit je gemakkelijker op papier dan mondeling." Ankje van der Veen is een gevoelsmens. Ze kan snel ontroerd raken, maar ook intens genieten van wandelen, fietsen en varen door de natuur.

Onderweg ontstaan soms de eerste regels van een gedichtje of verhaal. Ze probeert hierin ook iets door te geven aan haar lezers: geniet van alle waardevolle momenten, en waardéér in moeilijke momenten dat schouderklopje, die knuffel...

Het geheim van de
oude woonbok

It Damshûs in Nij Beets geeft een kleurrijk kinderboekje uit, dat geschreven is voor voor kinderen vanaf zes jaar, maar zeker ook leuk is voor volwassenen.

Meer dan 100 jaar geleden raast er 's nachts een zware storm rond het veenarbeidershuisje. Als Jikke en Fokke de volgende dag bij de oude woonbok willen gaan spelen, zien ze dat er een dikke tak bovenop gevallen is. Zo ontdekken ze een kistje. Wat zit erin? Waarom worden heit en Durk, als ze doodmoe thuiskomen van het werken in de turf, zó vrolijk?

Het boekje is een idee van Geke Neijenhuis. De foto-illustraties zijn op het Damshûs-terrein gemaakt en later bewerkt door Irene Eijgenhuijsen, in samenwerking met Wanda Ario Soerio Wardojo. Aan de totstandkoming van het boekje hebben meer mensen uit het dorp vrijwillig meegewerkt. Ittsje Wolthers van It Damshûs, de acteurs voor de illustraties, Berber Roorda van de kinder-redactie en andere mee-lezers, zodat het verhaal inhoudelijk en ook historisch klopt.

Het frisgroene en rijkelijk geïllustreerde boekje telt 40 pagina's en is te koop in It Damshûs voor € 6, 95.

Bijten op een houtje

De schuldsanering in Nederland tot twee cijfers achter de komma.

Na zijn scheiding kan Co Eppink niet langer aan zijn financiële verplichtingen voldoen. Hij heeft een goede baan en een koophuis, maar de schulden en stress zijn te hoog. Ondanks dat hij de eindjes aan elkaar probeert te knopen, komt hij tot de conclusie dat hij schuldsanering moet aanvragen. Drie jaar bijten op een houtje...

Op speelse en eigenzinnige wijze deelt Co Eppink zijn ervaringen. Met lichte ironie vertelt hij over warrige bureaucratie, verdwenen dossiers en instanties die hun afspraken niet nakomen. Zonder gêne toont hij ook zijn eigen tekortkomingen, de hulp die hij heeft ontvangen van naasten en de schaamte die hij voelde tegenover buren en collega's.

Bijten op een houtje leest als een roman en is handig en herkenbaar voor iedereen die direct of zijdelings met schuldhulpverlening te maken heeft.
'Bijten op een houtje' is het derde boek van Eppink. Uitgeverij: Jeppico ISBN: 9789082679809 391 pagina's Prijs: € 19,95.