Vrouwenvoetbal in Nederland

Onlangs verscheen 'Vrouwenvoetbal in Nederland' van Martine Prange en Martijn Oosterbaan. Een actueel boek, gelet op het winnen van het Nederlandse vrouwenteam van de Europese Kampioenschappen, vorige week.

Vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport ter wereld. In Nederland is het inmiddels, na hockey, de grootste teamsport voor meiden en vrouwen. Voetbal mag dan nog vaak als een mannensport worden gezien, maar het trekt steeds meer vrouwen die er ook nog eens in uitblinken. Wat betekent de groei van vrouwenvoetbal maatschappelijk gezien? Hoe draagt voetbal bij aan gelijke kansen voor mannen en vrouwen, jongens en meisjes, en aan de 'empowerment' van meisjes met een bi-culturele achtergrond? Welke rol spelen de media in de veranderende beeldvorming over vrouwenvoetbal?

Vrouwenvoetbal en emancipatie

'Vrouwenvoetbal in Nederland' belicht vanuit verschillende disciplines de maatschappelijke impact van vrouwenvoetbal en onderzoekt wat de opmars van het vrouwenvoetbal zegt over de staat van de emancipatie in ons land.

Martine Prange (1969) is hoogleraar Filosofie van Mens, Cultuur en Samenleving aan Tilburg University en voormalig prof-voetbalster. Martijn Oosterbaan (1975) is universitair hoofddocent Culturele Antropologie aan de Universiteit Utrecht.

Vrouwenvoetbal in Nederland | Spiegel en katalysator van maatschappelijke verandering.

Martine Prange en Martijn Oosterbaan. Prijs:
€ 24,99. ISBN: 9789086872022. NUR: 745.

Omvang: 272 blz., paperback.

Zappelin Fakânsjeboek

Goed nieuws voor Friese kinderen: er ligt een 'spesjale Fryske edysje' van het Zappelin Doeboek in de winkel. Vertrouwd vol met puzzels, spelletjes, knutsels, liedjes en verhaaltjes met alle vriendjes van Zappelin, zoals Woezel en Pip, Nijntje, Draakje, de Smurfen, Sesamstraat, Zandkasteel, Pim & Pom en al die andere kinderhelden.

Samenwerking FC Klap en Afûk

De speciale Friese editie van het Zappelin Doeboek kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen FC Klap en de Afûk. De Afûk bevordert met verschillende projecten de Friese taal en cultuur. Het doeboek is voor € 3,99 te koop bij de belangrijke tijdschriftschappen in Friesland.

Zappelin Doeboek

Uitgeverij FC Klap geeft al vijftien jaar het Zappelin Doeboek uit – verreweg het populairste kinderdoeboek van Nederland. Ook de dubbeldikke zomerse jubileumeditie ligt nu in heel Nederland in de winkel.

In deze speciale editie

Spelen, zingen, koken en knutselen met Zappelin's Nienke, verstoppertje spelen met Draakje en picknicken met Winnie de Poeh en zijn vriendjes... Het kan allemaal in dit fakânsjeboek. Verder: in bad met Pingu, tellen en kleuren met Het Zandkasteel en puzzelen met Tommie en Ieniemienie. Lezen met Nijntje is ook een optie, net als tekenen met Pim & Pom of ga met Elmo naar het strand.

Ook een geboren en getogen Fries ontbreekt niet in dit 'fakânsjeboek: de avonturen van Tomke, hét boegbeeld van het Friese tv-programma voor kleuters.

Zappelin fakânsjeboek. In spesjale Fryske edysje fan it NPO Zappelin fakânsjeboek, te keap foar € 3,99.