Er wordt hard gewerkt tijdens de historische dagen.
Er wordt hard gewerkt tijdens de historische dagen. Foto: Ingezonden

Historische dagen op Verhildersum

LEENS - Heerlijke nostalgische herinneringen komen boven drijven tijdens de Historische Dagen op Landgoed Verhildersum in Leens op 12 en 13 augustus.

De woonwagens staan opgesteld, er is een draaimolen en een zweefmolen, de muziek van draaiorgel en accordeon klinkt over het terrein en lachspiegels zorgen voor hilariteit. In het kanaal liggen diverse historische boten waarmee men een klein tochtje kan maken en in de loophut, vlakbij het 'arbeidershoeske', wordt zondagmiddag regelmatig Groningstalige poëzie voorgedragen.

Bij de boerderij zijn ambachtslieden zoals de blikslager en de steenhouwer hard aan het werk. Op diverse plekken kan men genieten van lekker eten en drinken.

Schapen drijven, ganzen hoeden en een roofvogelshow laten de bijzondere samenwerking tussen mens en dier zien. Op zaterdag zijn er grote en miniatuur tractoren en een dorsmachine te zien. Op zondag wordt een middeleeuws kampement opgezet, waar heerlijk wordt gekookt, middeleeuwse spelletjes kunnen worden gespeeld en waar je kunt oefenen in boogschieten en zwaardvechten.

De boerenmarkt en de presentatie van diverse musea zijn te vinden op het voorterrein van de borg. In de boomgaard kan men veel te weten komen over oude fruitrassen.
Kijk ook op www.verhildersum.nl.