Een halve of een hele meter..... Het is wellicht aan te bevelen, van tevoren niet te eten.
Een halve of een hele meter..... Het is wellicht aan te bevelen, van tevoren niet te eten. Foto: Ingezonden

Peter Nuninga van de Iniabar in Garyp:
"Metertje shoarma of kapsalon te koop"

GARYP – Iniabar-ondernemer Peter Nuninga uit Garyp heeft sinds een aantal weken een ware snackhit te pakken met een meter shoarma of kapsalon.

Nuninga, die zijn horeca-avontuur een jaar geleden begon in Garyp, weet keer op keer bijzondere feesten en ludieke acties te verzinnen. Na een kampioenschap stropdas drinken, een armworstel-avond en een eerste editie van de Gariper Nieuwjaarsduik, komt de ondernemer nu met een halve meter, én een meter shoarma of kapsalon, op de proppen.

"Sinds wij dit verkopen, stromen de berichten en telefoontjes binnen met de vraag of wij dit ook daadwerkelijk écht verkopen. Ik vertel dan dat dit absoluut geen grap is. Sindsdien is het pittoreske Garyp bijna een toeristische trekpleister geworden", grapt Nuninga. "Ze komen zelfs uit Groningen, het maakt ze gewoon niet uit. Ze willen zich blijkbaar enorm graag wagen aan een meter kapsalon", vervolgt Nuninga.
Hij is hiermee de eerste in Friesland. In Brabant is de meter al langer een hit. Bovendien heeft Nuninga nog een ludieke actie bedacht: "Eet iemand de meter kapsalon binnen een half uur op, dan krijgt die hem gratis van ons", vertelt hij.

U vindt de Iniabar aan de Inialoane 4 in Garyp. Geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur. U kunt ook bestellen via de website 'thuisbezorgd.nl'. Meer informatie staat ook op Facebook, onder 'feestcafeiniabarGaryp'.