Ureterp: baat bij Centrummanager

URETERP - Centrummanager Klaas de Winter doet zijn werk voor Utererp dusdanig goed, dat hij contractverlenging krijgt voor een jaar. De ondernemers van de ondernemersvereniging Ureterp (OVU) zijn erg tevreden over zijn inzet en activiteiten.

Opsterlander wethouder Piet van Dijk: "Zijn belangrijkste taak is om leegstand van winkelpanden te voorkomen en/of te beperken. Vooral nu ook de organisatie 'Spare Space' met een financiƫle bijdrage van de gemeente wordt ingeschakeld om meer winkelpanden in Ureterp gevuld te krijgen, blijft de inzet van centrummanager Klaas de Winter het komende jaar van groot belang."

De afgelopen periode is er gewerkt aan het verbeteren van de communicatie tussen de diverse belanghebbende partijen. Ook zijn kleine verbeteringen aangebracht op het Lijteplein. Herfst 2016 is een onderzoek uitgevoerd door leerlingen van de Friese Poort (CityLab) om inzicht te krijgen in de huidige beleving en toekomstplannen van winkeliers in Ureterp. Dit heeft onder andere opgeleverd dat velen hebben aangegeven dat het winkelgebied aantrekkelijker moet worden als verblijfsgebied.

Op initiatief van de centrummanager wordt er op dit moment gewerkt aan een gezamenlijke website van de OVU en Plaatselijk Belang. Met dit online platform kunnen inwoners en ondernemers op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen in Ureterp. Ook krijgen nieuwe inwoners van Ureterp vanaf deze zomer een 'goodiebag' met 'gadgets' of waardebonnen uitgereikt.