Wietsche en Petra ontvangen het HCA PLUS-certificaat.
Wietsche en Petra ontvangen het HCA PLUS-certificaat. Foto: Ingezonden

Fysiotherapie De Trije Doarpen in
Kollumerzwaag: HCA PLUS-gecertificeerd

KOLLUMERZWAAG - Meestal zijn het de grote bedrijven die zich aanmelden voor een audit bij HealthCare. Manueel therapeut Wietsche Huitema en fysiotherapeut Petra van den Broek van fysiotherapiepraktijk De Trije Doarpen in Kollumerzwaag zijn er trots op dat zij zich tegenwoordig ook HCA PLUS mogen noemen.

Sinds de oprichting op 1 mei 2013 zetten Huitema en Van den Broek zich in om het kwaliteitsniveau van de praktijk te verhogen.

Goed werk leveren in een omgeving waar een veilig en professioneel klimaat heerst, is essentieel. Een adequate dossiervoering eveneens. Een HCA PLUS-praktijk word je niet zomaar. Samenwerking met andere zorgaanbieders is bijvoorbeeld heel belangrijk. "Wij zijn een kleinschalige dorpspraktijk. Desondanks hebben wij een breed zorgaanbod", vertelt Petra van den Broek. "Dat komt onder andere doordat wij samenwerken met meerdere disciplines, waaronder een logopedist, een shiatsu-therapeut en een podoloog."

Ook sociaal maatschappelijk ondernemen is een item waar de auditoren op letten bij de beoordeling of een praktijk zich 'plus' mag noemen. Fysiotherapiepraktijk De Trije Doarpen doet dat bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van de fitnessruimte aan niet-cliƫnten. "Zij kunnen bij ons fitnessen met een abonnement." De sociaal-maatschappelijke betrokkenheid van de fysiotherpiepraktijk in Kollumerzwaag blijkt ook uit deelname aan de wandelgroep in het dorp en betrokkenheid bij evenementen rond sport en gezondheid.

De Trije Doarpen is laagdrempelig van karakter. "Er is veel persoonlijke aandacht, we werken doelgericht en leveren maatwerk", vertelt Petra van den Broek. "De kwaliteit waarborgen wij met dit HCA PLUS-certificaat."