Het muziekfestival in Steenwijkerwold ademt de sfeer van het bekende Woodstock-festival.
Het muziekfestival in Steenwijkerwold ademt de sfeer van het bekende Woodstock-festival. Foto: Ingezonden

Dicky Woodstock: pop in Steenwijkerwold

STEENWIJKERWOLD - Het eerste weekend van augustus vindt het Dicky Woodstock Popfestival plaats. Op 3, 4 en 5 augustus is het weer genieten op het festivalterrein in Steenwijkerwold. Op vijf podia is volop live muziek en meer.

De organisatie heeft ook voor deze 29-ste editie prominente namen geboekt. Donderdag 3 augustus is Doe Maar de hoofdact. Money & the man, Jurassic Park en onder meer Death Alley spelen in de Roktente.

Vrijdag 4 augustus zijn de muzikale trekkers onder andere Gerard Joling, Luv, André Hazes Junior en Death Angel uit Amerika. Met een explosieve live-show zorgen de Paceshifters voor een stevig potje alternatieve rockmuziek. In Pleasure Weiland ga je terug naar de 90's met onder andere Nakatomi. Het thema is 'Wit & Glitter'. Kom je verkleed, dan maak je kans op vrijkaarten van 'de Toppers in concert'.

Zaterdag 5 augustus is Rowwen Hêze de hoofdact. In de Roktente zet Dilana Smith de boel op zijn kop. Ook Stonegood, The Bounty Hunters, Uncle Jimmy en Haas treden op. Nieuw op het terrein is de 'Kentukkie Saloon' met live-muziek van Hillbilly Moonshiners, Small Time Crooks, The Volney, Poor Ellen Smith, Feliciano's en the Tumble Weeds.

Vrijdagmiddag vanaf 10.30 uur staat er Trekkertrek op het programma, met meer dan 140 tractors. De entree is dan gratis. Zaterdagmiddag is de familiedag met vanaf 14.00 uur het traditionele Zwientietikken. Zie ook: www.dickywoodstock.com.