Markant Friesland pakt rol in #LF2018

LEEUWARDEN - De 27 musea in Noordoost-Fryslân werken samen onder de noemer van Markant Friesland. Sinds 1 juni is Tineke Helmus coördinator voor de samenwerkende organisatie. Zij volgt Yvonne Hiemstra op. Tineke Helmus heeft jarenlange ervaring in de reis- en hospitality-branche, alsmede in projecten en communicatie en zal een grote rol vervullen in het verder uitbouwen van de onderlinge samenwerking en verbinding van de stichting.

Nog veel onduidelijk

Ook in de aanloop naar de Culturele Hoofdstad #LF2018 zal zij hierin de ambassadeur zijn. Voor vele kleine museale organisaties is er nog veel onduidelijk over wat #LF2018 gaat bieden, hoeveel bezoekers er komen en wat hier expliciet voor nodig is.

Journeys

In de algemene ledenvergadering van Markant Friesland is een presentatie gehouden over #LF2018 en 'Journeys', reizen die georganiseerd worden exclusief voor groepen bezoekers. In deze Journeys zitten elementen van cultuur, activiteit, culinair en kleinschaligheid. Juist dit zijn elementen die uitstekend passen bij de kleine musea in de regio Noordoost-Fryslân.

Er wordt door Markant Friesland ook ingestoken op grotere groepen bezoekers van #LF2018, waarbij gastvrijheid in de juiste taal een belangrijke rol speelt. Als regio-ambassadeur kan coördinator Tineke Helmus gemakkelijk verbindingen leggen en informatie uitwisselen. Dit is voor de kleinere musea van groot belang.