Eetbare planten

SURHUIZUM - In de herfst vind je eetbare planten, bessen en zaden. Leer je eigen groenten uit het wild te herkennen, oogsten en gebruiken.

Op het Land van Eén, Rysloane 5 in Surhuizum wordt een cursus gegeven. De berm, het weiland en het bos zullen nooit meer hetzelfde voor je zijn.
De cursusdagen zijn tussen dinsdag 12 september en dinsdag 28 november, in totaal zes bijeenkomsten van 19.30 tot 22.00 uur. Op zaterdag 30 september is er van 10.00 tot 13.00 uur een excursie. Deelname kost € 120,00.
Meer informatie op www.bloemenpad.nl.

Afscheid zwembad

SURHUISTERVEEN - Henk de Jong was maar liefst 18 jaar lang een vaste vrijwilliger bij zwembad Wettervlecke in Surhuisterveen. Nu heeft hij afscheid genomen.

Iedere dinsdag kwam Henk via dagbesteding Poppingahiem (Wil) trouw langs en greep direct zijn emmer en prikstok. Rondslingerend vuil in en bij het zwembad ruimde hij op. Personeel en bezoekers van het Feanster bad hebben dit altijd enorm gewaardeerd.

Booking Dokkum

DOKKUM - Het pand Hoogstraat 21 in de binnenstad van Dokkum biedt in het vervolg onderdak aan Verrassend Mooi (creatief bureau voor maatwerk en accessoires) én Booking Dokkum.

Achterin het voormalig horecapand wordt bovendien een vakantie-appartement gerealiseerd. De gasten krijgen een eigen ingang.
Jojanneke Dijkstra is sinds 2015 begonnen met haar boekingskantoor Booking Dokkum. In en buiten Dokkum runt zij meerdere B&B's, vakantiehuizen en luxe suites. Het is de bedoeling dat de gasten in- en uitchecken op de Hoogstraat 21. De accommodaties in Dokkum zijn al gestyled met onder andere accessoires van Verrassend Mooi.

ASN Installaties

DOKKUM - ASN Installaties in Dokkum bestaat zestig jaar. Het bedrijf groeide van een serviceafdeling van Eneco tot een zelfstandig regiobedrijf met veertig medewerkers, succesvol in duurzame installatietechniek.

ASN Installaties heeft het jubileum vorig jaar gevierd met diverse acties met betrekking tot haar producten. Dit jaar brengt het een uniek jubileumblad uit met persoonlijke verhalen van (oud-)medewerkers en klanten. Daarnaast biedt ASN Installaties verschillende kortingsbonnen aan in samenwerking met partners uit de regio, zoals winkels en restaurants.

Tesla on Tour

BEETSTERZWAAG - De aanwezigheid van de elektrische autobouwer Tesla in het noorden wordt steeds zichtbaarder. Vorig jaar werd er in Drachten een Superchargerlocatie geopend, waar Tesla-eigenaren hun auto kunnen opladen. De eerste Tesla Store in het noorden werd geopend in Groningen. En Tesla deed tijdens de Tesla on Tour vier prachtige locaties aan, onder andere Bilderberg Landgoed Lauswolt.

Sloop en nieuw
Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Fasegewijs zullen de huurwoningen aan de Langelaan en Molenweg in Surhuisterveen worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.

De fundering voor de eerste twee nieuwbouwwoningen op een bestaande bouwlocatie is inmiddels aangebracht.
In totaal zullen door Stichting Woningbouw Achtkarspelen (SWA) achttien nieuwe woningen aan de Langelaan/Molenweg worden gebouwd. Op de begane vloer komen een kamer en keuken, twee slaapkamers en een badkamer. De open zolderruimte kan voor bergingsdoeleinden worden benut. Op de platte achterdaken worden zonnepanelen gemonteerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd door bouwbedrijf Kootstra van der Veen te Harkema.