Fogelsangh-State geregistreerd museum

VEENKLOOSTER - Na een jaar lang intensief werken aan de collectie, de klimaateisen en de luchtvochtigheid van museum Fogelsangh-State is het gelukt de normen van dit museum te toetsen aan de landelijke normen van het museumregister. Fogelsangh-State in Veenklooster heeft de volwaardige museumerkenning gekregen.

Museumnorm

Het Museumregister is een register van museale instellingen die aantoonbaar voldoen aan de criteria. Deze laten zien dat er een kwalitatief hoogwaardige invulling wordt gegeven aan de functies van het museum.

De criteria zijn samengevat in de Museumnorm. Het doel van museumregistratie is het zichtbaar maken, bewaken en verbeteren van de kwaliteit van de Nederlandse musea. Dit draagt bij aan het verantwoord beheer van het museale erfgoed.

Bezoek toont waardering

Voor Fogelsangh-State is de museumerkenning een enorme opsteker, zeker gezien de relatief kleine bezetting door uitsluitend vrijwilligers.
Meer en meer bezoekers weten de weg naar Fogelsangh-State te vinden. Is dit niet voor een museaal bezoek, dan is het wel voor het totale concept van evenementen.

Muziek rond de vleugel

Vaste evenementen zijn bijvoorbeeld de laatste zondag van de maand 'Muziek rond de vleugel'. Dit is een muzikaal-museale happening. Als bewijs van de erkenning wordt binnenkort een tegeltje met daarop een logo geschroefd op de state.