Naam: Sjoerd Seldenrust Leeftijd: 34 jaar Woonplaats: Leeuwarden Gezinssamenstelling: getrouwd Functie binnen het bedrijf: filiaalmanager Leeuwarden

Wat zijn de belangrijkste activiteiten van uw bedrijf?

Estafette is onderdeel van Omrin en exploiteert zeven kringloopwarenhuizen in Friesland. Het is een stichting zonder winstoogmerk met een maatschappelijke missie: het stimuleren van hergebruik en creëren van werkervaringsplekken. Bij Estafette krijgen spullen én mensen meer waarde.

Waar bent u het meest trots op?

Op de vernieuwingsslag die Estafette doorloopt (5 van de 7 winkels zijn getransformeerd naar een nieuw concept). Ook in Leeuwarden verhuizen wij dankzij familie Kapenga dit jaar naar een nieuw pand, de naastgelegen Woonboulevard. We gaan er een concept-store in de vorm van een 'recycle boulevard' creëren. We blijven als Estafette natuurlijk kringloopspullen verkopen. Daarnaast willen we mensen laten zien wat je allemaal van gebruikte materialen kunt maken. Spullen die anders in de container zouden belanden: geen afval maar grondstof voor nieuwe producten.

Waarin onderscheidt u zich van andere bedrijven uit uw branche?

Door de grote diversiteit aan activiteiten en werkzaamheden die onze vrijwilligers hier uit kunnen voeren. Bij ons kun je aan de slag als stylist, creatieveling op het gebied van hergebruik en recycling, beprijzer, kassamedewerker, magazijnmedewerker, techneut, fietsmaker, horecamedewerker, chauffeur, coach, medewerker houtwerkplaats en nog veel meer. Voor iedereen wat wils. erkers, chauffeurs, bijrijders, sjouwers, stylisten van de winkel, verbouwers, schilders, werkbegeleiders/coaches, mensen die workshops willen geven of die in de koffiecorner willen staan.

Wat is momenteel uw grootste uitdaging en wat is uw grootste kans?

Dat is op dit moment de verhuizing en het vinden van vrijwilliger die ons (o.a.) hiermee willen helpen. Het is kort dag en er moet nog veel gebeuren! Dit is ook direct de grootste kans. Het ruime pand geeft ons de mogelijkheid nog meer mensen een werkervarings- of vrijwilligersplek kunnen bieden. Dus zoek je nog een nuttige tijdbesteding, meld je aan via info@estafettekringloop.nl!

Wat is uw toekomstvisie? Waar staat uw bedrijf over 5 jaar?

Over 5 jaar is onze nieuw te openen locatie een smeltkroes van bedrijvigheid op het gebied van circulaire economie. Dit betekent een unieke en inspirerende plek waar naast kringloopliefhebbers ook (startende) ondernemers, studenten en andere innovators met hart voor duurzame en innovatieve recycle-initiatieven elkaar kunnen vinden. Afval kennen we bijna niet meer, alles wat er bij ons binnen komt wordt behandelt als grondstof. Fryslân en Leeuwarden zijn voorlopers op gebied van circulaire economie. Estafette geeft hier actief invulling aan. Wij praten er niet alleen over, we doen het gewoon!

Wat is de beste ondernemerstip die u ooit gehoord hebt? En wat wilt u ondernemers uit de regio meegeven?

Geef terug aan de samenleving. Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt te vaak gebruikt als marketingterm alleen. Laat zien hoe je het milieu spaart en laat zien hoe je in je regio iets toevoegt voor de mensen. Het voelt niet alleen goed, je krijgt er ook weer veel voor terug.