Auto met zes personen te water

WASKEMEER - Zes mensen raakten zondagavond in een auto te water bij de Compagnonsweg in Waskemeer. Buurtbewoners en reddingswerkers hebben geholpen hen uit de auto te krijgen.

Alle zes werden naar het ziekenhuis gebracht.Vier moesten daar blijven. Van een negenjarig jongetje uit Leeuwarden en een 19-jarige vrouw uit Haulerwijk was de toestand "zorgwekkend", meldt de politie.

De 40-jarige moeder van het jongetje en de 19-jarige bestuurder uit Groningen moesten ook in het ziekenhuis blijven. Een 32-jarige vrouw en een 15-jarige jongen, beiden uit Drachten, konden na controle naar huis.

Verschillende buurtbewoners en hulpverleningsdiensten hebben meegeholpen om de inzittenden uit het water te halen. De afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De politie heeft met meerdere mensen ter plekke gesproken. Bent u getuige geweest van het ongeval, heeft u geholpen om de inzittenden uit het water te halen en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op via 0900-8844.

Dode man (82) in
Dokkumer Ie

DOKKUM - De politie vond zaterdagochtend het lichaam van een overleden man aan de Altenastreek in de Dokkumer Ie. Na sectie bleek het te gaan om een 82-jarige inwoner van Dokkum. De politie sluit een misdrijf uit.

De man is zaterdagochtend rond half acht gevonden. Aanvankelijk was niet duidelijk om wie het ging. Dat kon zaterdagmiddag na sectie alsnog worden vastgesteld.