Drie maanden werkervaring opdoen

BUITENPOST/BURGUM - Werklozen met een bijstandsuitkering kunnen drie maanden werkervaring opdoen bij het Klant Contact Centrum (KCC) van de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Samen met Start People zetten ze hiervoor een flexpool op.

De gemeenten bieden drie kandidaten per jaar een werkervaringsplek aan. De werkervaring is voor een periode van drie maanden. Bij goed functioneren is er kans op een verlenging met drie maanden. Na de werkervaringsperiode komt de kandidaat in aanmerking voor een tijdelijk dienstverband bij Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel voor een periode van vijf maanden. Daarna komt de medewerker in een flexpool, is goed opgeleid en beschikt over brede ervaring, als alles naar wens verloopt.
De arbeidsbemiddelaar van de gemeente neemt contact op met werkzoekenden met een bijstandsuitkering. Zij beoordeelt of de kandidaat past binnen de functie. Als de medewerker door het KCC is aangenomen zorgt de arbeidsdeskundige, samen met Start People, voor coaching en begeleiding van de medewerkers.

Netwerk van Start People

De medewerkers kunnen gebruik maken van het netwerk van uitzendbureau Start People wanneer hij of zij deel uitmaakt van de flexpool. Hierdoor kunnen zij 'promoveren' van flexibele medewerkers naar een betaalde baan op de arbeidsmarkt. Zo kunnen de gemeenten ook in drukkere periodes de hoge dienstverlening garanderen en worden werkzoekenden aan een baan geholpen, hopen de betrokkenen.