De N369 gaat op de schop. (Buitenpost valt weg op dit kaartje).
De N369 gaat op de schop. (Buitenpost valt weg op dit kaartje). Foto: Ingezonden

N369 in augustus dicht voor autoverkeer

KOOSTSTERTILLE/DROGEHAM/HARKEMA - De provinciale weg N369 door Kootstertille, Drogeham en Harkema gaat in de maand augustus 'over de kop'. Doorgaand autoverkeer moet omrijden via Twijzel, Buitenpost, Surhuizum en Surhuisterveen ('De Skieding').

De N369 krijgt een nieuwe laag stil asfalt, van de rotonde bij Kootstertille tot en met de rotonde Blauhústerwei (It Jachtfjild). Het werk start begin augustus en moet uiterlijk eind augustus klaar zijn. Om goed en veilig te kunnen werken, is het nodig om de weg af te sluiten, meldt de provincie Fryslân.
De weg wordt versmald, naar 6.80 meter. De rijbaan krijgt nieuw asfalt en nieuwe belijning. Verkeer mag elkaar straks niet meer inhalen op de Koaten. Aan de westzijde van de weg komt een fiets-/voetpad voor bewoners van de Koaten. Er komen vijf oversteekplaatsen, zodat oversteken gemakkelijker en veiliger wordt. Bushaltes worden aangepast en toegankelijker.

In de parallelweg bij rotonde Kootstertille komt een knip waar alleen fietsers en voetgangers langs kunnen. Het landbouwverkeer mag straks over de rotonde bij Twijzel rijden.
Eind mei begon aannemer Baas met het verleggen van kabels en leidingen.