Collectief vervoer tot 8 januari 2018 geregeld

DOKKUM – Het WMO- en leerlingenvervoer in Noordoost-Fryslân is tot 8 januari 2018 geregeld. Het Mobiliteitsbureau in Noordoost-Fryslân heeft afspraken gemaakt met de huidige vervoerders hierover.

Dat betekent dat de cliënten tot in ieder geval 8 januari dezelfde vervoerder houden als ze nu hebben. Ook zijn de nieuwe aanbestedingsstukken gepubliceerd op TenderNed. Vervoerders kunnen tot 11 september 2017 inschrijven. In de nieuwe aanbestedingsprocedure wordt weer beoordeeld op veertig procent prijs en zestig procent kwaliteit.

Er zijn ook zaken anders dan bij de eerste aanbesteding: de ondergrens voor de prijs is anders opgebouwd, er zijn andere gunningscriteria voor bijvoorbeeld kwaliteit en er zijn aanvullende eisen voor duurzaamheid. "De basis fan it nije ferfiersysteem bliuwt", fertelt voozitter Pytsje de Graaf, "in skieding fan rezjy en ferfier." Bundeling van WMO- en leerlingenvervoer en 'De Opstapper' blijft eveneens het streven.
Juni dit jaar oordeelde de rechter dat bij de eerste gunning de prijzen van de drie 'vergunde' bedrijven onvoldoende waren nagerekend. Huidig vervoerder Taxi Waaksma won het betreffende kort geding.