Ruim 50 leerlingen starten hun vakantie met twee weken Zomerschool

LEEUWARDEN - Op maandag 24 juli om 9.00 uur ging de Zomerschool in Leeuwarden officieel van start.

Op vrijdag 4 augustus vindt om 15.00 uur de feestelijke afsluiting met certificaatuitreiking plaats. De Zomerschool wordt voor het derde jaar op rij georganiseerd in Leeuwarden. Dit jaar doen CSG Comenius, Christelijk Gymnasium Beyers Naudé, OSG Piter Jelles en CSG Ulbe van Houten (Sint Annaparochie) mee aan de Zomerschool. De Zomerschool is bedoeld voor potentiële zittenblijvers in het voortgezet onderwijs, die door deelname een reële kans hebben om alsnog over te gaan naar het volgende leerjaar. Er zijn dit jaar 54 leerlingen die hun vakantie starten met twee weken Zomerschool.
Tijdens de Zomerschool worden leerlingen in twee weken tijd bijgespijkerd in het vak dat ze moeten ophalen. De uitvoering van de Zomerschool wordt gedaan door ervaren externe docenten en studiecoaches (orthopedagogen/psychologen) van BMC/EduStaf. Met een afrondende toets, die vooraf door de docent van de eigen school is opgesteld, wordt aan het einde van de Zomerschoolperiode gekeken of de leerling de kennis van het vak voldoende heeft opgehaald en alsnog bevorderd kan worden.

De Zomerschool wordt aangeboden op de locatie van Montessori High School & !mpulse Leeuwarden, OSG Piter Jelles, aan de Douwe Kalmaleane in Leeuwarden. Vorig jaar rondde 91,5 procent het traject succesvol af.