Kening fan de Greide wint prijs

LEEUWARDEN - Burgerinitiatief Kening fan de Greide heeft vorige week de Anita Andriesen-prijs in ontvangst genomen van gedeputeerde Klaas Kielstra. Hun inspanning is van grote betekenis voor de ruimtelijke kwaliteit in Fryslân.

Dankzij Kening fan de Greide vindt er een open discussie plaats over de toekomst van het Friese platteland: het Friese landschap, de boeren, de natuur en de biodiversiteit.

De jury is bijzonder onder de indruk van de beweging die het burgerinitiatief Kening fan' e Greide in gang heeft gezet. De Kening heeft door niet aflatende inspanningen en een positieve houding veel mensen uit verschillende disciplines aan zich weten te binden. Het is knap dat ze de discussie over de toekomst van ons platteland op een open en constructieve manier weet te voeren, vindt de jury en nu ook de provincie.

De Anita Andriesen-prijs is bedoeld om een impuls te geven aan de ontwikkeling van ruimtelijke kwaliteit in Fryslân. De prijs is bestemd voor een persoon, organisatie (of samenwerkingsverband) die een drijvende kracht is achter behoud of versterking van ruimtelijke kwaliteit binnen de provinciegrenzen. De prijs is genoemd naar gedeputeerde wijlen Anita Andriesen (PvdA).