Paardendagen

DRIEZUM/WALTERSWALD - Uit het programma van de Paardendagen Driezum – Wâlterswâld op 27, 28 en 29 juli blijkt dat de Paardendagen ook dit jaar weer een enorm spektakel zullen worden, met nóg meer deelnemers en spectaculaire shows.

Donderdag 27 juli beginnen de Paardendagen wanneer de ruim 150 menners plus de grooms, waarvan dit jaar vijftien buitenlandse teams, de hindernissen van de marathon verkennen, gevolgd om 21.00 uur met de Nacht voor de Paardendagen in de feesttent.

Vrijdagmorgen half tien gaan de Paardenmarathon echt van start. 's Avonds zes uur start op het hoofdterrein de Barrel Race, gevolgd door de Stoelendans te paard. Om 20.45 uur is er speciaal voor de kampioenen en het publiek een act van de familie Weisheit op 62 meter hoogte. Vanaf 22.00 uur zal de feestband van het Noorden Mailbox met zijn enthousiasme de feesttent op zijn kop zetten.

Zaterdag 29 juli is de Boerendag. De Friese Stabij- en Wetterhounvereniging organiseert bovendien de keuring 'Iepen Frysk Kampioenskip Friese Stabij en Wetterhoun'.

Op de Boerendag worden de jaarlijkse Rundveekeuring van Noord-Friesland en de provinciale Geitenkeuring van Fryslân gehouden.